Annons

Annons

Melon med parmaskinka – superfin kombination av sött och salt!

Den perfekta förrätten när du har ont om tid. Det är mycket gott med den söta melonen och salta skinkan. Det går också bra att servera med andra sorters torkade skinkor.

Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Melon med parmaskinka

G L
4 portioner
Tid: 10 minuter

1 melon, t ex cantaloupe
8 skivor parmaskinka
färsk basilika
mild olivolja

Gör så här
1. Halvera melonen och gröp ur kärnorna med en matsked. Skär melonen i 8 klyftor och skär sedan bort skalet.
2. Fördela melonklyftorna, skinkskivorna och några basilikablad på assietter.
3. Droppa över lite mild olivolja eller ställ fram oljeflaskan och låt var och en droppa på sin portion.

Kombinera med detta så får du en fin meny av Maud Onnermark

Varmrätt
Halstrad snabbgravad lax med sommarsallad och senapssås

Annons

Dessert
Lättlagad vanilj- och citronpannacotta

 

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar