Annons

Annons

Medelhavsgratinerade paprikor till middag

Fyllningen räcker till tre stora paprikor eller fyra lite mindre.

Foto: Åsa Dahlgren

Medelhavsgratinerade paprikor

Tid: 50 minuter

100 g pasta
3–4 paprikor, gröna eller gula
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 fänkål
½ purjolök
3 tomater
smör eller olivolja
ca 2 tsk finhackad färsk rosmarin
1 burk blandade bönor, 240 g avrunna
1 dl urkärnade svarta oliver
½ tsk spiskummin
salt och peppar
2 dl riven smakrik ost

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka pastan enligt paketets anvisningar men ta av den någon minut före full tid. Skölj sedan pastan hastigt.
3. Kärna ur paprikorna och dela dem i halvor. Skiva vitlöken och skär morot, fänkål, purjolök och tomater i små bitar.
4. Fräs vitlök, morot, fänkål och purjolök i smör eller olivolja i en stor panna. Tillsätt rosmarin och efter en stund tomatbitarna.
5. Skölj bönorna väl och tillsätt tillsammans med den kokta pastan till grönsakerna. Rör ner oliver och spiskummin. Salta och peppra och ta av stekpannan från värmen.
6. Fyll paprikahalvorna med fyllningen. Strö över lite riven ost och gratinera mitt i ugnen tills de har fått färg, cirka 20 minuter.

Du kanske också gillar

Grönsaker i marinad med örter

Gilla Matmagasinet på Facebook

Vegetarisk smörgåstårta

Falafel med pitabröd och yoghurtdressing

Dhal med grönsaker och sötpotatis

Gratinerad aubergine

 

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar