Annons

Annons

Mauds snabba dillsill

Sillbitarna bör ligga i såsen minst några timmar eller till nästa dag för att dra åt sig smak.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Dillsill

G

6–8 portioner
tid: 20 minuter + tid att svalna och dra

1 förp 5-minuterssill, 420 g
0,5 dl pinjenötter, 30 g
2 dl grovhackad dill
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
2 krm salt
nymald vitpeppar

Annons

Gör så här
1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelstark värme. Låt svalna.
2. Finhacka dill och pinjenötter med mixerstav. Tillsätt pressad vitlök och rapsolja under gång. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Sillbitarna bör ligga i såsen minst några timmar eller till nästa dag för att dra åt sig smak.

Fler snabba sillar

Snabb citronsill

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds snabba currysill

Mauds snabba senapssill

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar