Annons

Annons

Mauds snabba currysill

Gör som danskarna och krydda sillen med curry! Här är ett enkelt recept av Maud Onnermark som får massor av smak och god syra av lite fintärnat äpple.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Currysill

G

6–8 portioner
tid: 20 minuter + tid att svalna

1 msk neutral olja
½ + ½ röd lök, hackad
1 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt L
2 krm salt
lite nymald vitpeppar
1 förp 5-minuterssill, 420 g
1 äpple

Annons

Gör så här
1. Fräs ½ röd lök i olja, tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med 1 minut. Låt svalna.
2. Blanda majonnäs, gräddfil, löken med curryn, salt och peppar. Lägg ner sillbitarna i blandningen.
3. Tärna äpplet fint och blanda ner i sillen.
4. Garnera med resten av den finhackade löken och lite tärnat äpple.

Fler snabba sillar

Snabb citronsill

Mauds snabba senapssill

Mauds snabba dillsill

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar