Annons

Annons

Mauds lättrörda rom- och mandelglass

Glassen är lika god med bär som till färsk, saftig ananas.

Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Rom- och mandelglass

G L
6 portioner

Tid: 15 minuter

100 g mandelbiskvier G L
5 msk rom
1½ liter vaniljglass L

Tillbehör
1 paket björnbär, 250 g
2–3 msk strösocker

Gör så här
1. Ta fram glassen så att den mjuknar. Krossa biskvierna i mortel eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med handen.
2. Lägg biskvismulet i en stor skål och häll över rommen. Rör ner glassen i blandningen. Ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera. Doppa en glassskopa i vatten och skeda upp glassen. Servera med lättsockrade björnbär.

Andra goda glassrecept:

Den godaste chokladglassen

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Skogsbär med mandelkrokant

Ingefärsglass med choklad och kanderade nötter

Glace au four

 

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar