Annons

Annons

Mauds kardemummamaränger

Du kan inte tro det – men i mikrovågsugnen gör du tolv maränger med bara 1 äggvita, och dessutom gräddar du 2 stycken på bara 1 minut. Vill du inte göra egna kan du köpa en färdig marängbotten och lägga krämen på den i stället.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Kardemummamaränger med jordgubbskräm

12 stycken
Tid: 20 minuter

Kardemummamaränger
bakplåtspapper
1 äggvita
5 dl florsocker, 300 g
1 tsk nystött kardemumma

Jordgubbskräm till 6 stycken
2 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
½ liter jordgubbar, 250 g

Annons

Garnering till 6 stycken
½–1 liter jordgubbar, 250–500 g

Gör så här
1. Kardemummamaränger: Vispa ägg­vitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula.
2. Klipp till bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikrovågsugnen. Lägg två kulor glest och kör på full effekt cirka 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite och då brukar de vara färdiga. Ta ut papperet och fortsätt grädda resten. Låt marängerna kallna.
3. Jordgubbskräm: Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa gubbarna lätt med en gaffel. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen. Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar.

Fler recept av Maud Onnermark

Biskvitårta med apelsintryffel

Halstrad snabbgravad lax med sallad

Knäckiga mandelkorgar

Snabb Nutellaglass på 2 ingredienser

 

(147)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar