Annons

Annons

Mauds bulgogi

Köttet får god smak av marinaden och serveras med ris och marinerade böngroddar och chilimarinerad gurka. Det går bra att lägga köttet i marinad och göra färdigt böngroddarna och chiligurkan dagen före.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Linus Hallgren

Recept på bulgogi

G L

4 portioner
Tid: 20 minuter + marinering 30 minuter

600 g tunt skivad entrecôte eller marmorerat innanlår
olja till stekning

Marinad
4 msk koreansk eller japansk soja
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
½ tsk nymald svartpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära

Annons

Tillbehör
champinjoner
kokt rundkornigt ris

Gör så här
1. Be att butiken skivar köttet, i annat fall är det lättast att först frysa det ett tag så går det lättare att skiva det tunt. Skär sedan köttet i cirka 3×8 cm bitar.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och marinera 30–60 minuter.
3. Traditionellt grillas köttet direkt vid bordet på en bulgogigrill. Men det fungerar också bra att steka i pannan med lite olja. Stek bara några minuter i het panna, gärna tillsammans med champinjoner.
4. Servera med ris, marinerade böngroddar och chilimarinerad gurka.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Flera läckra asiatiska rätter:

Gör egna fiskkakor med räkor och en asiatisk sallad

Woka kycklingen ikväll!

Vietnamesiska vårrullar – enklare än du tror!

 

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar