Annons

Annons

Matskolan: Lär dig göra sojaglaserade rulader!

Välj ett riktigt mört kött, t ex lövbiff av innanlår, utskuren biff eller oxfilé.

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

Sojaglaserade rulader

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

500–600 g mört nötkött i 6–8 tunna skivor, t ex av innanlår, utskuren biff eller oxfilé
6–8 tandpetare eller små spett

Sojaglasering
4 msk japansk soja
1 msk honung
1 stor vitlöksklyfta

Grönsaksfyllning

1 morot
1 grön paprika
6 salladslökar
½ kruka färsk basilika
salt och nymald svartpeppar

Rosmarinpotatis

600 g små potatisar
salt
5 rosmarinkvistar
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor

Annons

Gör så här

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

1.  Sojaglasering: Rör ihop soja och honung i en stor skål. Skala vitlöken och hacka den fint och blanda ner den i marinaden. Halvera köttskivorna om du t ex har stora lövbiffar. Lägg ner skivorna i marinaden och låt dem ligga däri cirka 30 minuter.

 

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

2. Skala moroten. Ansa paprikan och salladslöken. Skär grönsakerna i tunna, 3–4 cm långa strimlor. Plocka basilikabladen.

 

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

3. Sätt ugnen på 220°. Lägg de sojamarinerade köttskivorna på en skärbräda. Lägg på en bunt grönsaksstrimlor i mitten tvärs över. Lägg på 1–2 basilikablad. Strö över lite salt och vrid över peppar direkt från kvarnen.

 

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

4. Rulla ihop köttet från köttskivans smalaste ände och fäst samman med tandpetare eller litet spett. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper eller i en välsmord ugnsform. Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter. Servera med rosmarinpotatisen och blandad sallad.

 

Recept: All over press
Foto: Betina Hastoft

5.Rosmarinpotatis: Skrubba potatisarna väl och koka dem med salt 8–10 minuter tills de är nästan mjuka. Häll bort kokvattnet. Plocka bladen från 5 rosmarinkvistar och hacka bladen. Stek den förkokta potatisen i
4 msk olivolja med 3 hackade vitlöksklyftor och rosmarinbladen. Stek cirka 5–10 minuter tills potatisen fått lite färg. Servera genast
med de ugnsstekta ruladerna och eventuellt med en skål blandad sallad.

Du skulle kanske också tycka om:

Laga osso buco i ugnen!

Kyckling med pancetta och salvia

Mammas skinkrulader med russin och äpple

 

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar