Annons

Annons

Matskolan: Lär dig baka läckra regnbågsmaränger

Det är ingen konst att baka maränger. Men vill du imponera på dina gäster kan du göra dem trefärgade och lägga ihop dem två och två med en god ganache emellan.

Recept: Inge Skovdal. Foto: All over press

Recept: Inge Skovdal. Foto: All over press

Regnbågsmaränger med vit chokladganache

G
16 stycken
Tid: 2 timmar

6 äggvitor
1 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 knivsudd rosa geléfärg
1 knivsudd lila geléfärg
vit chokladganache
1 dl vispgrädde
1 tsk frystorkade hallon
120 g vit choklad

Annons
Foto: All over press

Foto: All over press

Gör så här
1. Vispa äggvitorna till ett skum med vinägern i en ren, torr bunke. Vispa där efter i socker blandat med majsstärkelse lite i taget. Dela upp marängsmeten i tre mindre skålar. Tillsätt rosa färg i en, lila färg i en och behåll den tredje vit. Rör in färgerna ordentligt i marängen så att det inte bildas några färgklumpar.

Gilla Matmagasinet på Facebook
Foto: All over press

Foto: All over press

2. Sätt ugnen på 100° varmluftsfunktion. Har du inte varmluft, höj temperaturen till 110°. Fyll en spritspåse med de tre olika marängsmeterna varvade, så att alla färger kommer med när du spritsar.

Foto: All over press

Foto: All over press

3. Spritsa ut marängerna som bilden visar, cirka 16 stycken per plåt. Grädda marängerna 90 minuter tills de känns lätta och torra.

Foto: All over press

Foto: All over press

4. Ganache: Koka upp grädde och frystorkade hallon i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills allt smält. Häll massan i en spritspåse och låt den ligga i kylskåpet tills massan blivit fast i konsistensen, cirka 1 timme.

 

Foto: All over press

Foto: All over press

5. Vänd hälften av marängerna så att de ligger med botten upp. Klipp ett litet håll i spritspåsen och spritsa ut ganachen på bottnarna. Lägg ihop var och en med en annan maräng. Servera kakorna till en kopp te eller kaffe.

Fler marängrecept att prova 

Kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

Mauds luftiga marängtårta med mockakräm

Lyxiga lakritsmaränger

 

Läs också

(56)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar