Annons

Annons

Marinerade Kycklingspett med krämig potatisallad

Möra kycklingspett med smak av citron blir lätt en sommarfavorit bland både små och stor gäster. Det går lika bra att steka dem i het grill- eller stekpanna på spisen. Potatissalladen till är så enkelt och så god, passar till det mesta.

Foto: Columbus Leth

Marinerade Kycklingspett

G

12 spett
Tid: 15 minuter

12 bambuspett
500 g kycklingfilé
1 citron
2 msk raps- eller olivolja
salt
nymald svartpeppar
½ dl finhackad persilja

Annons

Gör så här
1. Blötlägg spetten i kallt vatten. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor. 2. Finriv citronskalet och spara det. Halvera citronen och pressa ur saften. Blanda olja och 2 msk saft från citronen. Häll blandningen över kycklingen och låt marinera minst 15 minuter.
2. Trä upp bitarna på spett. Grilla över het glöd 3–4 minuter eller stek i panna på varje sida tills de är genomstekta. Salta och peppra under tiden. Strö över citronskalet och persiljan.

Krämig potatissallad med citron

G L

6 portioner
Tid: 20 minuter

1 kg färskpotatis
2 dl crème fraiche L
finrivet skal av 1 citron
1 ask kryddkrasse
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Skrubba potatisarna väl och koka dem sedan i saltat vatten tills de är mjuka. Skär stora potatisar i mindre bitar.
2. Rör crème fraiche med citronskal och 4 msk klippt krasse. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Garnera med kryddkrasse.

Andra somriga recept

Sommarpasta med italienska köttbullar

Festmeny för sommaren

Sommarlunchen – clubsandwich med currymajonnäs

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar