Annons

Annons

Maränggrottor med fruktpuré, färska jordgubbar och vaniljglass

Färgglatt, vackert och supersmarrigt.

Foto: Agneta Thorsén

Foto: Agneta Thorsén

Maränggrottor med fruktpuré, färska jordgubbar och vaniljglass

GL
ca 8 portioner
Tid: 15 minuter + ca 1 timme i ugn

Fyll och dekorera maränggrottorna precis före serveringen, så behåller de sin krispighet. Vaniljglass är gott att servera till.

Annons

3 äggvitor
några droppar pressad citron
3 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse

Fruktpuré
2 mogna nektariner
1 msk florsocker

Tillbehör
färska jordgubbar
3 passionsfrukter
vaniljglass L
citronmeliss

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna och den pressade citronen till ett hårt skum. Vispa ner lite socker
i taget och fortsätt vispa tills smeten blir blank och tjock. Avsluta med att försiktigt röra ner majsstärkelse.

2. Häll smeten i en spritspåse och spritsa, i spiralform, ner smeten i små muffinsformar av aluminium. Gör kanterna högre så att det bildas en grop i mitten. Det går också bra att spritsa ut direkt på bakpappersklädd plåt.

3. Grädda marängerna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 100° och fortsätt grädda ca 30 minuter.Öppna sedan ugnsluckan på glänt och låt marängerna stå kvar för att torka.

4. Fruktpuré: Skålla, skala och dela nektarinerna. Kör dem i mixer till en puré och smaka av med florsocker.

5. Strax före servering: Knacka en liten ”krater” i mitten av marängerna. Fyll den med fruktpurén. Garnera med delade jordgubbar och passionsfruktskärnor. Servera med vaniljglass och citronmeliss.

GL = kan göras gluten och laktosfritt

(164)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar