Annons

Annons

”Man kan lika gärna äta riktigt gott”

Tommy Myllymäkis nya kokbok Fisk & Skaldjur är den tredje i ordningen och kommer ut i slutet av oktober. Vi tar del av hans matlagning, tips och visioner från matlagningsscenen på Bokmässan och delar med oss av dem till er.

 

Foto: Natur & Kultur

Foto: Natur & Kultur

– Man måste ju äta för att överleva, och då kan man väl lika gärna äta riktigt gott. Jag älskar att laga mat och älskar att äta den, säger Tommy med självklarhet.

Tommy har en stor passion för matlagning, råvaror och hantverk. Han poängterar att det framförallt är de små detaljerna, ingredienserna och det lilla extra som kan skilja matlagning och matlagning åt. Och för att lyckas riktigt bra är bästa tipset att tillaga rätter som man faktiskt kan laga. I nya boken vill Tommy sänka tröskeln till fisken och gå i från fördomar om att fisk är svårt att tillaga och endast serveras vid superfest.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

– Man kan laga fisk till alla tillfällen, allt från en tisdagskväll till en romantisk middag eller på finkrogen.

Att respektera råvaran, i det här fallet fisken, märker man tydligt ligger Tommy varmt om hjärtat.

– Man måste ta ansvar för fisken man käkar, var en engagerad konsument och fråga din fiskhandlare vilken miljö fisken kommer ifrån. Det är det värt. Fråga när fisken fiskades, är den verkligen färsk? På hel fisk kan man se det själv, då är ögonen klara.

Samma engagemang kan man känna när det kommer till smaker, råvaror och kombinationer. Tommy beskriver maten på ett sätt som gör att man nästan kan känna hur gott det är bara genom att höra honom berätta.

– Inget är så gott som bra fisk. Pocherad fisk, en bra vitvinssås och pressad potatis. Det behöver inte vara svårare än så, men den kombinationen med ett glas gott vin det är oslagbart, helt obeskrivligt. Sen kan tillbehör och extra tillagningssätt tillföra en ytterligare dimension men grunden, den behöver inte vara svårare.

Du kan läsa mer om Tommy och ta del från nya boken i nästa nummer av Matmagasinet som kommer ut i butik den 17 november. Där har du även chansen att vinna tre exemplar av nya boken Fisk & Skaldjur.

Läs också om Tommys kärlek till sås eller något av våra andra personliga möten:
Tove Nilsson: ”Ägg, ett superlivsmedel!”
Leif Mannerström; ”Jag har inte tid att gå i pension”
Peter Norman: Därför älskar jag potatis

Max Lundin: Därför blev jag vegan

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar