Annons

Annons

Lyxiga till det med manchego och honungsmousse

Salt och sött är en perfekt kombination. Gör Catarina Königs tilltugg till helgens middag - lättlagat och så gott!

manchegomousse

Manchego med honungsmousse

”Salt möter sött och lent möter knaprigt. Dessa godingar är beroendeframkallande. Jag kan verkligen längta efter dessa söta honungsmoln tillsammans med den salta manchegon.”

Annons

8–10 portioner
Tid: 20 minuter + 2 timmar i kylskåp

1½ gelatinblad
2 dl crème fraiche, 34 % L
2 + ½ msk flytande honung
salt
200 g manchegoost
15 crostini L
flingsalt

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa crème fraichen tills den tjocknar; det tar ett tag, men kämpa på. När crème fraichen har tjocknat, vänd ner 2 msk honung och en nypa salt.
2. Ta upp cirka 1 msk av blandningen och lägg i en kastrull. Värm upp den och lägg i gelatinbladen så att de smälter, häll sedan ner det i honungsmoussen. Blanda väl och häll upp i en bunke eller i en sprits.
3. Skiva manchegon i ½ cm tjocka trekanter. Skär bort kanten på osten så att hela tilltugget blir ätbart. Lägg en ostbit på varje crostini. Spritsa eller skeda upp honungsmoussen, en klick på varje ostbit. Ringla lite flytande honung över moussen och toppa med flingsalt.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Receptet kommer från Catarina Königs bok Varje dag är en fest (Bonnier fakta)!

masterkocken-bokomslag

Läs intervjun med Catarina König här!

Fler recept från Catarinas kokbok:

Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

Rödlökspannacotta på kavring

 

(32)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar