Annons

Annons

Lyxig sillcheesecake

Cheesecaken blir bara godare och smakar mer av att få stå en natt i kylskåp innan den ska serveras.

Lyxig sillcheesecake

Lyxig sillcheesecake som innehåller både sill och gravad lax.

Lyxig sillcheesecake

L

6–8 portioner
Tid: 40 minuter + tid i kyl

200 g kavring L
75 g smör L

Fyllning
4 gelatinblad
150 g gravad lax
100 g matjessill
1 liten rödlök
10 kokta små färskpotatisar
1 dl hackad blandad dill och gräslök, ca 40 g
½ dl riven färsk pepparrot
400 g naturell färskost L
2 dl gräddfil L
ca 70 g finkornig röd rom, t ex löjrom
ev salt och nymald svartpeppar

Garnering
Räkor, rom, finhackad rödlök, dill och gräslök

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Kör sönder kavringen i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kavringen. Fäst ett smör- eller bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Ställ in i kylen.
3. Skär lax och matjessill i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skiva den kokta potatisen. Blanda ihop det med hackade örter, riven pepparrot, färskost, gräddfil och löjrom. Smaka av med peppar, men var försiktig med saltet då de andra ingredienserna ger en bra sälta.
4. Smält gelatinet med lite av vattnet det har legat i. Tillsätt lite av fyllningen och rör om. Tillsätt sedan resten av fyllningen och blanda väl. Häll den i formen och ställ kallt att stelna, minst 2 timmar. Hit kan förberedas.
5. Dekorera gärna med skalade räkor, klickar av rom, rödlök, hackad dill och gräslök vid servering.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons

Missa inte: Läcker silltårta på hemgjort knäckebröd

(54)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar