Annons

Annons

Ljuvlig mockarulltårta

Ljus rulltårta fylld med mockakräm och mandel – en klar favorit!

ljuvlig mockarulltårta

Foto: Pontus Ferneman

Ljuvlig mockarulltårta

L

 14–16 skivor
Tid: 20 minuter + ett par timmar i kyl

3 ägg
1¾ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk L

Fyllning
125 g smör, rumsvarmt L
100 g philadelphiaost L
2 dl florsocker
3 msk kakao
2½ tsk vaniljsocker
2 äggulor
ca 2 tsk starkt hett kaffe
50 g hackad mandel

 Ev garnering
Mandelspån

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225–250°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Vänd i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
2. Grädda mitt i ugnen 5–7 minuter.
3. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som tårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk eller under långpannan.
4. Fyllning: Rör samman smör och färskost. Tillsätt florsocker, kakao, vaniljsocker och äggulor. Rör tills det blir en jämn kräm. Ta i det heta kaffet under vispning. Tillsätt mandeln.
5. Bred krämen på kakan och rulla samman. Låt rulltårtan stå i kylen innan den skärs i skivor.

Recept: Boel Ottmer

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Baka en glutenfri saffransrulltårta!

(24)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar