Annons

Annons

Ljummen kycklingsallad med dinkel

Dinkel kan bytas ut mot andra gryn eller korn, som nakenhavre eller matvete.

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesberg Markussen. Foto: Betina Hastoft

Ljummen kycklingsallad med dinkel

L

4 portioner
Tid: 35 minuter

250 g hel dinkel
olivolja till stekning
3 kycklingbröstfiléer
salt och nymald svartpeppar
1 broccoli
1 rödlök
1 squash
100 g soltorkade marinerade tomater, hackade
150 g fetaost L
½ dl hackad persilja

Annons

Limedressing
½ dl olivolja
saft från 1 lime
1 tsk flytande honung
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör

4 skivor gott bröd, t ex av surdegsbaguette eller ciabatta L

Gör så här
1. Koka dinkeln enligt anvisningen på paketet. Håll varm.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbröstfiléerna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida, eller tills de är helt genomstekta. Salta och peppra. Ta upp på en skärbräda, låt svalna något och skär sedan filéerna i mindre bitar.
3. Skölj broccolin och ansa stammen något. Skär toppen i små buketter och stammen i tunna skivor. Koka alltsammans 2 minuter i lättsaltat vatten. Broccolin ska ha kvar ett litet tuggmotstånd. Häll av vattnet.
4. Skala rödlöken och hacka den fint. Skär squashen i små tärningar.
5. Blanda ihop dinkel, kyckling, broccoli, lök, squash och soltorkade tomater i en stor skål.
6. Limedressing: Rör ihop alla ingredienser och vänd ner i dinkelsalladen.
7. Smula fetaosten. Strö den och persiljan över salladen. Servera genast med bröd till.

Fler hälsosamma och mättande recept:

Lax med fetaost och nyttig quinoasallad på 20 minuter

Kyckling med gurkmeja, koriander och blomkålsris

Vegetarisk medelhavspytt med halloumi

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar