Annons

Fixa linssallad med skönt tuggmotstånd

En supersnabb middag om linserna kokas i förväg. Kålrot och rostad mandel ger extra knaprighet.

Recept: Maximillian Lundin Foto: Linus Hallgren

Recept: Maximillian Lundin
Foto: Linus Hallgren

Linssallad

L
4 portioner
Tid: 15 minuter

2 msk purjolök, strimlad
1 lagerblad
1 kg gröna linser, kokta eller groddade
2 dl kålrot, fint tärnad
2–3 msk dijonsenap
några riv muskotnöt
1 dl olivolja
vinäger
salt och nymald svartpeppar

Annons

Garnering
100 g rostad mandel, krossad
färsk timjan

Gör så här
Lägg purjolök, lagerblad, linser och kålrot i en bunke. Blanda och smaksätt med senap, färskriven muskotnöt, olja, vinäger, salt och peppar. Garnera med mandel och lite plockad färsk timjan.

Fler veganska recept:

Polentapudding med chiavinägrett

Gilla Matmagasinet på Facebook

Provensalsk gryta med svart tomatris och cashewdipp

Läckra kikärtspannkakor

Läs intervjun med Maximillian Lundin:

Därför blev jag vegan

 

(7)



Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar