Annons

Annons

Linda Nilsson: ”Därför äter jag maten rå”

I dagarna lanserades Linda Nilssons receptsamling "Rå mat av Linda Nilsson" i butikerna landet runt. Linda tar det klassiska kokboksformatet till en ny nivå när hon presenterar 100 receptkort i en vackert utformad box.

LUX Publica Foto: Peter Westrup

Linda Nilsson
Foto: Peter Westrup

Linda Nilsson upptäckte den råa maten på en resa i USA för snart tio år sedan. I dag är det hennes vardag och stora passion att engagera och inspirera andra liksom att själv upptäcka nya ingredienser och smakkombinationer.

Annons

När det var dags för Linda att utforma sin första kokbok utgick hon från sitt eget arbetssätt i köket. Att arbeta med många rätter på samma gång och samtidigt kunna se recepten bredvid varandra för att kunna arbeta med maten i ett jämnt flöde. Det var då hon kom att tänka på en receptsamling i formen av en box som påminner oss om receptkorten från 70-talet.

Linda började äta Raw food för snart tio år sedan och har sedan dess varit helt frälst. Maten är fri från tillsatser, vitt socker, mejeriprodukter, gluten, och animaliskt protein och tillagas aldrig över 42° vilket gör att många näringsämnen behålls.

Idag driver Linda den prisbelönta restaurangen Raw Food house i Malmö och arbetar ständigt med att förbättra sina rätter, och enligt henne själv ”göra världen till en grönare och skönare plats”.

Mer läsning i helgen:
Max Lundin: Därför blev jag vegan
Peter Norman: Därför älskar jag potatis
Pelle Holmberg: ”Svamp skulle man ge fanken i”

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar