Annons

Annons

Leif Mannerström; ”Jag har inte tid att gå i pension”

Pensionsåldern är passerad, men att lägga av och backa hem är inte aktuellt för krögare Leif Mannerström. – Jag har inte tid att gå i pension. Jag hade inte trivts alls med det. Jag gör för mycket roliga saker och har alldeles för kul, säger han.

Foto: Norstedts

Foto: Norstedts

Mannen, myten, legenden. Leif Mannerström är tredje generationen krögare och har kroglivet i sig. Han är en av Sveriges främsta kockar och har dessutom givit ut 13 kokböcker, haft en stjärna i Guide Michelin, blivit utsedd till kockarnas kock tre gånger och varit med i Kockarnas kamp – för att nämna några delar av meritlistan.

Annons

– Det går väldigt bra för mig just nu, det är många tjejer som kommer fram och ska ta selfies och ber om autografer ska du veta, säger han från scenen på Bokmässan i Göteborg.

Gilla Matmagasinet på Facebook

När han inte arbetar åker han helst ut till lantstället. Där tycker han om att jaga, fiska, spela golf och umgås med familjen och vännerna. Men just nu är det mycket tv-inspelningar som gäller.

– Jag spelar in både Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock just nu, det är kul att se hur mycket duktiga människor det finns i vårt land och de små kockarna, de ger mig hopp om framtiden, säger han.

Vägen till sin egen framgång tror Leif Mannerström beror på sin snällhet:

– Man behöver inte vara elak för att lyckas som bra kock, det är inte där det sitter. Jag fick en fråga en gång vem jag helst skulle bjuda på middag. Jag svarade Gordon Ramsay (känd från tv-programmet Den elaka kocken reds. anm.) för att bevisa just det. Sedan att jag råkar se rätt butter ut är en annan femma, men det i kombination med att vara hygglig – då jäklar händer det grejer.

Namn: Leif Mannerström.

Ålder 75 år.

Familj: Hustrun Lillian, dotter, son och två barnbarn.

Favoritmat: Isterband.

Största idol: Min fru.

Aktuell med: Kokboken ”Mannerströms helg”

Mer helgläsning:
Max Lundin: Därför blev jag vegan
Pelle Holmberg: ”Svamp skulle man ge fanken i”
Peter Norman: Därför älskar jag potatis
Linda Nilsson: ”Därför äter jag maten rå”

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar