Annons

Annons

Laxtartar med forellrom

Den här laxtartaren kan man med fördel förbereda några timmar innan gästerna kommer.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt, Johnér

Recept: Elisabeth Johansson. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Laxtartar med forellrom

G L
8 portioner
Tid: 30 minuter

200 g kallrökt lax
300 g salmalax eller vanlig rå lax
½ rödlök
1 äpple, syrligt
½ lime, pressad
2–3 msk hovmästarsås G L
1 msk hackad dill

Annons

Garnering
30 g forellrom
8 ärtskott

Gör så här
1. Skär laxen i fina tärningar och lägg dem i en skål.
2. Hacka rödlöken fint.
3. Kärna ur och skär äpplet i fina tärningar. Vänd ner dem i limejuicen.
4. Blanda ihop alla ingredienser. Lägg upp i portionsglas, lägg på forellrom och garnera med ärtskott.

 

Laga mer ur nyårsmenyn!

Förrätt
Hummerpizza med picklad silverlök och srirachamajo

Musslor med BBQ-dipp

Varmrätt
Helstekt oxfilé med råstekta rotfrukter och tryffelbearnaise

Spenatsallad med hyvlad parmesan

Dessert
Citronsorbet

Dubbel kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar