Annons

Annons

Lättlagad fiskgratäng med pressad potatis och färsk dill

Färsk dill och en skiva citron ger extra fräschör åt rätten.

Recept: Louise Bondebjer Foto: Caroline Tengen

Recept: Louise Bondebjer
Foto: Caroline Tengen

Fiskgratäng med pressad potatis
G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

1 msk smör
1 purjolök, strimlad
salt och peppar
4 dl matlagningsgrädde L
2 vitlöksklyftor, finhackade
600 g torsk
3 dl grovriven västerbottensost

Annons

Tillbehör
10–12 fasta potatisar
några kvistar färsk dill
1 citron i klyftor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala potatisarna och koka dem.
3. Smörstek den strimlade purjo­­­löken, salta och peppra.
4. Häll i grädden och vitlöken och låt puttra någon minut. Smaka av.
5. Smörj en ugnsform med lite fett, placera torsken jämnt över formen och häll sedan över purjolöks- och gräddsåsen, toppa med osten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
7. Servera den varma gratängen med nypressad potatis, färsk dill och citronklyftor.

Tips på fler goda vardagsrätter

Gravad lax med en matig sallad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Marinerad lax med ingefära

Snabba tisdagsfisken

Kålrullar med lax och färskost

Sydfransk fisksoppa

 

(800)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar