Annons

Annons

Lättbakad hallonrulltårta

Färska hallon friskar upp den vanliga syltrulltårtan.

Lättbakad hallonrulltårta

Gott att variera med olika sorters bär. Bild: Pontus Ferneman

Lättbakad hallonrulltårta

L

10–12 bitar
Tid: 20 minuter

3 ägg
1½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
¼ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

 Fyllning
1–1½ dl hallonsylt
ca 2 dl vispgrädde L
ca 150 g färska hallon

 Ev garnering
ca 1½ dl vispgrädde L
citronmeliss- eller myntablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225–250°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd samman till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som tårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk eller under långpannan.
4. Fyllning: Bred på ett tunt lager med sylt. Vispa grädden. Bred på den och strö till sist över hallonen. Rulla samman med hjälp av papperet. Förvara svalt fram till serveringen. Garnera eventuellt med spritsad grädde och citronmeliss- eller myntablad före serveringen.

Recept: Boel Ottmer

Annons

Läs också: Rulltårta med lemon curd och vit choklad

(73)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar