Annons

Annons

Lätt, fräscht och syrligt med citrusmarinerad frukt till dessert!

En fräsch dessert som passar särskilt bra efter en lite tyngre middag – inte minst om det ska bli tårta eller kaka till kaffet! Vill du ta genvägen kan du använda färdig citronsorbet som du droppar lite Limoncello på.

Recept: Elisabeth Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Apelsinmarinerad frukt med limoncellogranité

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter + 6 timmar i frys

1 rött äpple
1 klyfta melon, t ex cantaloupe
1 klyfta ananas
1 apelsin, ekologisk

Limoncellogranité
¾ dl strösocker
2½ dl vatten
¾ dl Limoncello
1 msk citronsaft

Annons

Gör så här
1. Limoncellogranité: Koka upp socker och vatten och sjud tills sockret löst sig. Häll upp sockerlagen i en rostfri bunke och låt det svalna. Rör i Limoncello och citronsaft. Ställ in skålen i frysen över natten.
2. Ta fram skålen med granitén och låt den stå i rumstemperatur ett par minuter. Skrapa isen med en gaffel eller vispa försiktigt med en elvisp tills iskristaller bildas. Ställ tillbaka bunken i frysen och låt den stå minst 1 timme innan den ska serveras.
3. Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Skala melonen och ananasen och skär dem i centimeterstora bitar.
4. Finriv skalet på apelsinen och blanda med frukten. Skala sedan apelsinen med en kniv och filea den. Tillsätt filéerna till resten av frukten. Pressa ur saften ur det som blir kvar av apelsinen över fruktsalladen.
5. Lägg upp fruktsalladen i portionsburkar eller skålar och toppa med granitén.

Fler härliga påskdesserter

Ljuvlig citronmarängpaj i glas

Gilla Matmagasinet på Facebook

Prinsesstårta på påskvis

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar