Annons

Annons

Långtidsjäst durumbröd

Det här brödet är perfekt att baka och använda som matbröd. När det är några dagar gammalt kan du fortfarande använda det till bruschetta!

Bruschetta med långtidsjäst durumbröd

Vill du ha en extra knaprig yta på brödet kan du pensla eller spreja det med vatten före gräddningen. Bild: All Over Press Danmark

Långtidsjäst durumbröd

L

2 bröd
Tid: 25 minuter + 6 timmar jäsningstid

25 g jäst
1 msk salt
1 msk honung
2 dl grekisk yoghurt l
6 dl vatten
300 g grovt durumvetemjöl
ca 500 g fint durumvetemjöl

Gör så här
1. Smula ner jästen i en stor skål. Tillsätt salt, honung, yoghurt och vatten och rör om tills jästen är helt upplöst.
2. Blanda samman de två mjölsorterna i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i jästblandningen, lite i taget. Använd en köksmaskin och kör degen grundligt i minst 10 minuter. Degens konsistens ska vara klistrig, tillsätt mer mjöl om det behövs.
3. Täck över och sätt degen på jäsning i kyl minst 6 timmar, eller över natten.
4. Sätt ugnen på 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen på mjölat bord 9till 2 bröd och skär ett par sneda snitt på ovandelen av bröden med en vass kniv. Strö över lite fint mjöl.
5. Baka bröden i nedre delen av ugnen 30–35 minuter eller tills de har en gyllenbrun färg. Knacka lite på bröden, låter det ihåligt är de färdigbakade. Ta ut och låt dem svalna på ett galler.

Recept: Bettina Hastoft

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Bruschetta med vit bönkräm och dill

Bruschetta med vit bönkräm och dill

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar