Annons

Annons

Lammfärsspett med fyra örter

Fyra snälla och bekanta krydd­örter blandas ner i fin lammfärs som grillas eller steks. Det hela blir snällt och ändå spännande. 

Recept: Jens Linder
Foto: Stefan Wettainen

Lammfärsspett med fyra örter

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

4 paprikor, gärna lite starka

Färs
700 g lammfärs
1½ tsk salt
2 msk finhackad mynta
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad koriander
1 tsk mald spiskummin
1 ägg
½–1 dl vatten

Annons

Tillbehör
sallad
pitabröd
hummus och blomkålsröra, se recept nedan

Gör så här
1. Halvera och kärna ur paprikorna. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke tills färsen börjar bli smetig och håller ihop.
2. Forma till åtta avlånga färsbiffar med vattensköljda händer. Trä dem på var sitt spett med var sin halv paprika.
3.  Stek dem i en grillpanna eller i en stekpanna runt om tills de är genomstekta, 5–6 minuter. Självklart blir de extra goda att grilla på en utegrill när den säsongen kommer.
4. Servera dem gärna varma, men de är även goda ljumma eller kalla. Lägg en biff i ett pitabröd och välj bland röror och sallader och komponera din egen brödklämma. Eller ät tillsammans med en bulgursallad.

Gör de här goda tillbehören till spetten:

Dippa i röd hummus och mild blomkålsröra

Bulgursallad med dukkah

 

(7)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar