Annons

Annons

Lammfärsbiffar med couscous och yoghurtsås

Saftiga biffar där du kan byta ut lammfärsen mot nöt-, bland- eller kalvfärs.

Av: Anna Pettersson Foto: Carin Pålsson

Lammfärsbiffar med couscous och yoghurtsås

L
4 portioner

Tid: 20 minuter

Lammfärsbiffar

1 gul lök, finhackad
smör till stekning L
500 g lammfärs
1 ägg
1 msk färsk rosmarin
2 msk dijonsenap
2 små vitlöksklyftor
salt och peppar

Annons

Couscous
4 dl couscous
1 hönsbuljongtärning L
2 salladslökar, finhackade

Yoghurtsås
3 dl turkisk yoghurt L
1 vitlöksklyfta, pressad
finrivet skal av ½ citron
2 tsk dijonsenap

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1.Biffar: Fräs löken mjuk i smör och blanda sedan med övriga ingredienser.
2. Sätt ugnen på 175°. Forma färsen till biffar och bryn dem i smör på medelvärme 2 minuter på varje sida.
3. Lägg över biffarna i en ugnsform och stek klart i ugnen, cirka 10 minuter.
4.  Koka couscousen enligt anvisning på paketet tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt salladslöken.
5.Yoghurtsås: Pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser.

Här hittar du fler goda recept till lunchlådan:
Stekt lax med bacon- och avokadoröra
Pasta med pesto och parmaskinka
Gnocchisallad med rödbetor

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar