Annons

Annons

Lägg grillad squash på bruschettan

Har du bråttom kan du köpa färdig pesto och naturella crostini.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Bruschetta med grillad squash och pesto

G L
20 stycken
Tid: 20 minuter

2 små squasher
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
1 baguette G
rosépeppar till garnering

Basilikapesto
1 kruka basilika
ca 1 dl olivolja
2 msk finriven parmesanost
3 msk pinjenötter, rostade
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Skölj squashen och skär den i tunna skivor på längden. Pensla skivorna med olivolja och grilla dem i het grillpanna eller på utegrill tills de får fina grillränder. Salta och peppra.
2. Basilikapesto: Blanda alla ingredienser till en fin massa med mixerstav eller i en minihacker, tillsätt eventuellt lite vatten.
3. Sätt ugnen på 190°. Skiva brödet och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högt upp i ugnen cirka 5 minuter. Ta ut plåten och bred pesto på skivorna. Lägg en bit grillad squash ovanpå och sätt in dem i ugnen ytterligare cirka 3 minuter. Krossa lite rosépeppar och strö den över squashen.

Goda drycker till plockmat:

6 drinkar att göra med rosévin

Jordgubbsdrinken – Cointreau Fizz

Systrarna von Sydows suveräna Sangria

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar