Annons

Annons

Laga Mauds goda laxlasagne

Det här är verkligen en rätt att "bekvämimpa" med – den är superlätt att göra, men det tror man inte!

Recept: Maud Onnermark Foto: Pepe Nilsson

Recept: Maud Onnermark
Foto: Pepe Nilsson

Recept på laxlasagne

G L

4 portioner
Tid: 10 minuter + 35 minuter i ugn

1 liten purjolök
1 msk olivolja
250 g kesella, 10 % L
2 ägg
1 påse tinad bladspenat, 450 g
1 krm nymald vitpeppar
250 g färska lasagneplattor g
400 g skivad lax, kallrökt
eller gravad eller gärna
hälften av varje
2–3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
1 påse blandad sallad, 150 g
250 g cocktailtomater

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i olivolja.
3. Blanda samman kesella, ägg, spenaten med vätskan och den frästa purjolöken. Peppra.
4. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten.
5. Gratinera i nedre delen av ugnen 25–30 minuter.
6. Servera med sallad och tomater.

Mer härlig pasta

Vegolasagne där ingenting saknas

Ravioli med brynt smör och salvia – enkelt med lyxiga smaker!

Gyllene laxpasta med saffran och apelsin

 

(32)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar