Annons

Annons

Laga en krämig mac’n’veg

En uppdaterad version av amerikanska rätten mac’n’cheese, med en gömma av goda grönsaker! Om du vill göra egen ostsås från grunden tar rätten lite längre tid än 30 minuter.

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Mac’n’veg-gratäng

L

4 portioner
Tid: 30 minuter

250 g kort pasta, t ex makaroner
4 dl färdig ostsås, t ex från Kelda L
200 g blomkål, i små buketter
50 g grönkål i bitar
1 squash, ca 200 g
2 msk olivolja
75 g lagrad riven ost, gärna gruyère eller cheddar

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka pastan al dente. Låt den rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med ostsåsen i en bunke.
3. Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten 5 minuter. När 2 minuter återstår, tillsätt grönkålen.
4. Häll av kokvattnet från grönsakerna och blanda dem sedan med pastan och ostsåsen. Häll alltsammans i en stor ugnsform.
5. Grovriv squashen och blanda den med olivoljan. Sprid ut över pastan och toppa med riven ost.
6. Grädda gratängen cirka 15 minuter eller tills ytan har fått fin gyllene färg.

Tycker du att gratäng är bekvämt att kasta ihop till vardags? Här kommer fler härliga gratänger:

Vegetarisk pastagratäng

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kasslergratäng med blomkål och broccoli

Den bästa potatisgratängen

 

(21)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar