Annons

Annons

Läcker semifreddo med kanderade nötter

Semifreddo är glass som inte behöver röras under infrysningen, och alltså en perfekt dessert för dig som älskar glass men inte har någon glassmaskin. Prova den här varianten med ägglikör och nougat. Lyx!

Recept: Elisabeth Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Semifreddo med nougat, likör och kanderade nötter

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys

2 dl vispgrädde L
2 äggulor + 1 äggvita
½ dl florsocker
1 msk + ca 2 msk ägglikör
50 g nougat GL
60 g hasselnötter
2 msk strösocker
20 g riven mörk choklad L

Annons

Gör så här
1. Vispa grädden. Vispa i en annan bunke äggulorna och florsockret fluffigt. Vispa upp äggvitan separat till ett hårt skum.
2. Dela upp äggulesmeten i två skålar. Vispa i hälften av grädden och hälften av äggvitan och 1 msk ägglikör i den ena skålen.
3. Smält nougaten på låg värme i en kastrull eller i mikron. Använd elvisp och vispa hastigt ner nougaten i den andra skålen med äggulesmeten, och därefter resten av grädden och äggvitan.
4. Häll ½ msk ägglikör i var sitt portionsglas. Fördela ägglikörssmeten i glasen. Fyll därefter på med nougat-smeten. Täck glasen med plastfolie.Låt dem stå i frysen minst 4 timmar.
5. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper eller i en handduk. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan, strö över sockret och låt det smälta till en ljus karamell. Vänd runt nötterna i karamellen och flytta över dem att stelna på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel innan sockret hinner stelna.
6. Servera desserten med nötterna och riven choklad.

Fler härliga påskdesserter

Gul prinsesstårta på påskvis

Apelsinmarinerad fruktsallad med citrusgranité

Mauds maffiga choklad- och hasselnötstårta

Citronmarängpaj i glas

 

Läs också

(11)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar