Annons

Annons

Kycklingspett & melonsalsa

kycklingspett med melonsalsa

Ugnsstekt färskpotatis är gott att servera till.

Kycklingspett & melonsalsa

GL

Fruktig melonsalsa är gott till nästan allt grillat!

4 portioner
Tid: 45 minuter

1 kg färskpotatis
2 msk olja
1 tsk salt
2 msk färsk timjan eller oregano, eller 1 tsk torkad

Kycklingspett
800 g kycklinglårfiléer
2 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
½ tsk grovmald svartpeppar

Melonsalsa
600 g melon, gärna blandade sorter
2 salladslökar
½ rödlök
1 röd chilipeppar
2 msk olivolja
2 msk pressad lime

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och blanda den med olja, salt och timjan. Stek den mitt i ugnen ca 35 minuter.
2. Melonsalsa: Skala melonen och skär i småbitar, strimla salladslökarna och hacka rödlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Strimla den. Blanda allt med olja och limesaft.
3. Kycklingspett: Blanda olja och soja. Skär köttet i bitar och trä upp dem på grillspett. Pensla köttet med oljeblandningen. Grilla dem ca 5 minuter per sida på het grill eller i ugnen på 225°. Snurra dem då och då. Kontrollera att de är genomstekta. Salta och peppra.
4. Servera spetten med melonsalsan och färskpotatisen.

Recept: Eva Boström
Bild: Hanneke Bonthuis

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Marinerade Kycklingspett med krämig potatisallad

(27)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar