Annons

Annons

Kycklingklubbor med knaprigt nöttäcke

Kyckling med ett riktigt välsmakande nöttäcke passar lika bra som mys framför tv:n som till läcker lunch. Vill du ha det lite matigare kan du servera ugnsstekt klyftpotatis till.

Recept: Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen

Recept: Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen

Recept på kycklingklubbor med  knaprigt nöttäcke

G

4–6 portioner
Tid: 40 minuter

50 g sötmandlar
50 g hasselnötter
finrivet skal av 1 + 2 limefrukter
2 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
6 kycklingklubbor, ca 1,3 kg
2 ägg
½ dl olivolja

Annons

Tomatsallad
600 g små blandade tomater
150 g fetaost L
1 påse pinjenötter, 40 g
1 kruka basilika
olivolja
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180° varmluft eller 200° vanlig ugn.
2. Hacka mandlar och hasselnötter ganska fint, gärna i matberedare. Finriv skalet av 1 lime och blanda med nötblandningen.
3. Dela klubborna i lår och ben. Skär bort nedersta delen av benet och skrapa så att du får rent ben i ena änden. Salta och peppra kycklingbitarna runt om.
4. Vispa sönder äggen. Doppa kycklingen först i ägg och vänd dem sedan i nötblandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja.
5. Stek dem mitt i ugnen cirka 35 minuter eller tills de fått fin färg. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Gör under tiden tomatsalladen. Riv skalet av de andra limefrukterna och strö över den färdigstekta kycklingen.
6. Tomatsallad: Halvera tomaterna. Smula fetaosten över. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de är ljust bruna. Passa noga så att de inte bränns. Strö dem och basilikabladen över tomaterna. Ringla över lite olivolja och strö över lite salt och vrid över svartpeppar.

Du skulle också säkert gilla den här kycklingen:

Marockansk kyckling med kanel och saffran

Ugnsstekta kycklingben med böngryta

Provensalsk kycklinggryta

 

(38)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar