Annons

Annons

Kycklingfilé i senapssås

Hur enkelt som helst gör du kycklingfilé i krämig senapssås. Låt sedan gästerna själva ta för sig av tillbehören som sätter karaktär på rätten.

Recept: Maud Onnnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnnermark
Foto: Ulrika Pousette

Kycklingfilé i senapssås

G L
6 portioner
Tid: 25 minuter

900 g kycklingfilé
smör till stekning L
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
2 dl vatten
2 dl crème fraiche L
2 msk dijonsenap
2 msk söt och stark senap,
t ex Graveleijs G
ca 2 msk japansk soja G

Annons

Tillbehör
kokt pressad potatis eller ris
5 små saltgurkor, hackade
1 dl kapris
dijonsenap
haricots verts

Gör så här
1. Koka potatis eller ris.
2. Skiva kycklingfiléerna i cm-tjocka skivor tvärsöver. Hetta upp smöret och bryn kycklingfilén på båda sidor i omgångar. Salta och peppra under tiden. Flytta sedan över bitarna till en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över kycklingen.
3. Tillsätt crème fraiche, senapssorterna och soja. Koka 5–8 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av om det behövs med mer soja eller senap.
4. Servera med tillbehören.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Laga hela menyn:

Potatis- och sellerisoppa med ost och pumpakärnor

Chokladmousse med cocoa nibs

 

(83)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar