Annons

Annons

Kycklingburgare med röd coleslaw

Nu i säsong är det enkelt att variera kålsorterna i sin coleslaw. Till den här kan du även använda vit- och grönkål. Det är alltid värt att göra egen majonnäs, den blir godare än köpt och dessutom innehåller den inga tillsatser. Majonnäsen håller sig fint i glasburk en vecka i kylskåp.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Kycklingburgare med röd coleslaw

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter

2 tomater
1 gul lök
600 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 ägg
2–3 msk smör L
4 hamburgerbröd GL
1 knippe basilika
4 tjocka ostskivor L

Annons

Coleslaw
1 dl majonnäs L
6–7 dl strimlad rödkål
salt och nymald svartpeppar
ev en nypa strösocker

Tillbehör
saltgurka
ketchup

Gör så här
1. Coleslaw: Blanda majonnäsen och den strimlade kålen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Ställ kallt.
2. Skiva tomaterna och löken.
3. Blanda färs, salt och ägg. Dela färsen i fyra delar och forma dem till platta burgare. Stek burgarna i smör cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek dem under lock tills de är genomstekta, 3–5 minuter. Rosta ­under tiden brödskivorna och plocka basilikabladen.
4. Bygg burgarna med basilika, burgare, ostskivor, tomat- och lökskivor emellan. Servera med saltgurka och ketchup och coleslaw vid sidan om.

 

Hemgjord majonnäs

GL
4 dl

2 äggulor
½ msk vinäger
2 krm salt
lite nymald vitpeppar
en knivsudd mald cayennepeppar
3 tsk dijonsenap
3–4 dl neutral olja

Gör så här
1. Häll gulor, vinäger, salt, peppar och senap i en matberedare med kniv.
2. Sätt i gång maskinen och låt allt blandas. Häll i oljan genom matarröret, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Kör tills majonnäsen är tjock och blank. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

Fler goda burgare

Läckra laxburgare

Rice’n’bean burger med valnötspesto

Klassiska hamburgare med klyftpotatis

Caesarburgare med avokado

 

 

(26)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar