Annons

Annons

Kycklingbaguette med tomater, chèvre och basilikadressing

En sommarfavorit till strand picknicken som är snabb att förbereda. Det funkar bra att använda en färdiggrillad kyckling.

Kycklingbaguette med tomater, chevre och basilikadressing

Foto: Carin Pålsson

Kycklingbaguette med tomater, chèvre och basilikadressing

GL

4 portioner
Tid: 10 minuter

½ stekt kyckling
½ dl basilikadressing, se recept här intill
ev salt och nymald svartpeppar
½ dl pesto, helst hemgjord
1 surdegsbaguette eller 4 ciabattor eller liknande bröd GL
100 g mjuk getost L
8 soltorkade tomater i olja
70 g rucola

Gör så här

1. Plocka köttet från kycklingen och blanda det med basilikadressingen. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
2. Dela brödet till fyra bitar. Halvera dem och bred på peston, lägg på kycklingen, fördela osten på kycklingen, följd av soltorkade tomater och rucolablad. Slå in bröden i smörgåspapper eller folie.

Recept: Emmanuella Sjögren

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Ost- och persiljebaguetter

(9)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar