Annons

Annons

Kyckling med gurkmeja, koriander och blomkålsris

Blomkålsriset är enkelt att tillaga och dessutom väldigt nyttigt! Perfekt att suga upp all den goda såsen med. Det här receptet är beräknat till två personer.

Recept och foto: All Over Press

Recept och foto: All Over Press

Kyckling i grön sås med blomkålsris

GL
2 portioner
30 minuter

300 g kycklingbröstfilé
1 vitlöksklyfta
2–3 cm färsk ingefära
1 schalottenlök, 25 g
¼ tsk gurkmeja
1 msk olivolja till stekning
salt
nymald svartpeppar

Annons

Yoghurtmarinad
1 grön chili
150 g naturell yoghurt, 3 % L
1 kruka koriander
½ kruka mynta
saft från ½ lime

Tillbehör
200 g morot
100 g squash
blomkålsris
300 g blomkål

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Skär kycklingen i tunna strimlor. Finhacka vitlök, ingefära och lök.
2. Fräs gurkmejan med hacket en kort stund i oljan. Tillsätt kyckling, salta och peppra. Låt steka 4–5 minuter.
3. Yoghurtmarinad: Ansa chilin och blanda med yoghurt, kryddor och limesaft i en matberedare. Häll marinaden över kycklingen och låt sjuda 10 minuter på svag värme.
4. Tillbehör: Skär squash och moröt­ter i tunna strimlor på längden.
5. Blomkålsris: Dela blomkålen i buketter och mixa i en matberedare eller riv dem på ett rivjärn. Häll kokande vatten över blomkålen och häll strax efter av det igen. Servera.

Fler hälsosamma recept med kyckling

Pollo tonnato med krispig broccolisallad

Provensalsk kyckling i paket

Citronkycklingfilé med rucola

 

(42)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar