Annons

Annons

Sommarens fräschaste kycklingspett med granatäppelsallad

Kryddig nötcrumble ger saftighet och god smak till kycklingen.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Kyckling med crumble och granatäppelsallad

G L
ca 20 små spett
Tid: 30 minuter + 30 minuters marinering

ca 20 små spett, gärna av bambu
400 g kycklingbröstfilé eller -innerfilé
olivolja
1 knippe färsk mynta

Annons

Kryddcrumble
2 vitlöksklyftor
200 g cashewnötter
1 msk sesamolja
2 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
saften av 1 citron
1 dl tahini (sesampasta)
salt

Granatäppelsallad
1 granatäpple
4 msk olivolja
1 mini-romansallad
30 g pinjenötter
salt

Gör så här
1. Kryddcrumble: Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Hacka nötterna grovt. Blanda vitlök, nötter, sesamolja, spiskummin och chili i en mixer eller med mixerstav till en fin puré. Tillsätt citronsaft och tahini och blanda igen och smaka av med lite salt.
2. Skär kycklingköttet i avlånga tunna bitar. Blanda ner dem i kryddcrumblen och låt dem marinera minst 30 minuter. Lägg spetten i blöt under tiden. Trä upp kycklingen på spett och stek dem på båda sidorna i olja i en panna eller på plåt med bakplåtspapper i 250° några minuter på var sida tills de är genomstekta.
3. Granatäppelsallad: Skär i det yttersta skalet på granatäpplet och kräng sedan upp det och pilla ur kärnorna direkt i en skål med vatten. Plocka bort hinnorna som flyter upp till ytan. Häll av vattnet. Blanda granatäppelkärnorna med olja. Skölj och torka salladen. Riv bladen i små bitar. Häll granatäppelblandningen över salladen. Rosta pinjenötterna i en torr medelvarm stekpanna, passa noga så att de inte bränns. Strö dem över salladen och salta lätt.
4. Kycklingspetten är godast nystekta, men de kan även serveras kalla. Garnera dem med färsk hackad mynta strax före serveringen och servera dem med granatäppelsalladen vid sidan om.

 

Andra goda kycklingrätter:

Frasigt värre med pankopanerad kyckling

Lättlagad kycklingsallad

Härliga kycklingspett med sommarprimörer

 

(84)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar