Annons

Annons

Middagstipset – pasta med hemgjord pesto och parmaskinka

Godaste peston gör du enkelt själv. Bra rätt för lunchlådan! h

Recept: Maud Onnermark Foto: Carin Pålsson

Pasta med pesto och parmaskinka

G L

4 portioner
Tid: 20 minuter

400 g pasta G
150 g sockerärter, halverade
1 påse babyspenat, 70 g
300 g parmaskinka, tunt skivad

Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
salt och nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
parmesan, hyvlad

Gör så här
1.Pesto: Rosta pinjenötterna på me­delvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg. Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.
2. Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 min. Häll av vattnet och låt rinna av.
3. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna och blanda ner spenaten. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.

Här hittar du fler goda recept för lunchlådan:

Stekt lax med bacon- och avokadoröra

Lammfärsbiffar med couscous och yoghurtsås

Gnocchisallad med rödbetor

Läs mer om svenska folkets lunchvanor här.

 

(29)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar