Annons

Annons

Kryddiga köttbullar med potatishalvor

Våga testa rå rödbeta i salladen. Till de kryddiga köttbullarna blir salladen som också innehåller fetaost jättegod.

Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Kryddiga köttbullar med potatishalvor

GL
4 portioner
Tid: 45 minuter

½ dl havregryn
1½ dl mjölk, 3 % L
500 g blandfärs
1 tsk salt
2 tsk mald spiskummin
1 lök, grovriven
1 stort ägg
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning L

Annons

Ugnsbakad potatis
6 potatisar
1 msk olivolja + 1 tsk salt
2 msk torkad oregano

Morots- och rödbetssallad
3 stora morötter
1 stor rödbeta
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm nymald peppar
150 g fetaost L

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. och börja med potatisen: Skrubba potatisarna och skär dem på längden i halvor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Baka halvorna mitt i ugnen 30–40 minuter, tills de är mjuka.
2. Blanda havregryn och mjölk. Rör färsen med salt och spiskummin. Tillsätt den rivna löken och ägget, och därefter havregryn- och mjölkblandningen.Blanda väl. Krydda med oregano, timjan och svartpeppar.
3. Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer och lägg dem allteftersom på en fuktig skärbräda.
4. Stek köttbullarna i smör och olja i en stekpanna, först på ganska hög värme och sedan på lite lägre. Skaka pannan så att bullarna blir runda.
5. Morotssallad: Skala morötterna och rödbetan. Riv dem ganska grovt. Vispa ihop olja och vinäger till en dressing och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över de rivna rotsakerna och smula över fetaost.
6. Servera köttbullarna med de ugnsstekta potatishalvorna och salladen.

 

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar