Annons

Annons

Kryddiga köttbullar med edamamebönsallad

Lika läckra till sommarfesten som en grå vardag när man behöver det lilla extra. De är goda att servera med bulgur eller potatis.

Kryddiga köttbullar med edamamebönsallad

L

6 portioner
Tid: 30 minuter

1 dl vatten
1 dl havregryn
½ röd chili
2 cm färsk ingefära
400 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
rapsolja till stekning

Annons

Edamamebönsallad
400 g frysta edamamebönor
1 färsk rödlök
1 rosésallad
3 msk rapsolja
saften från ½ citron

Gör så här
1. Blanda vatten och havregryn och låt svälla 10 minuter. Finhacka chilin och finriv ingefäran. Rör sedan samman färs, salt, kryddor, ägg och havregrynsblandningen.
2. Forma köttbullar och stek dem i olja tills de fått fin färg och är genomstekta. Kan serveras varma eller kalla.
3. Edamamebönsallad: Koka bönorna enligt förpackningen. Skala rödlöken, halvera den och skär den i tunna båtar. Skölj salladen och bryt den i bitar. Blanda alla grönsakerna. Rör samman olja och citronsaft och häll över salladen.

Andra goda recept till sommarbuffén

Västerbottensostpaj med stekt lök och vilda örter

Italiensk sommarfest

Festliga karréspett med fräsch melonsallad och limekräm

 

(19)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar