Annons

Annons

Krispiga flarn med chokladtryffel

Tunna och spröda flarn med smak av honung tillsammans med läcker chokladtryffel blir en mycket fin avslutning på festmiddagen.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Spröda flarn fyllda med chokladtryffel

L

6 portioner
Tid: 1 timme + några timmar i kyl

50 g smör
2 msk honung
½ dl vetemjöl
½ dl strösocker

Chokladtryffel
200 g mörk choklad L
3 dl vispgrädde L

Annons

Garnering
florsocker
ca 300 g hallon eller andra bär
citronmeliss

Gör så här
1. Smält smöret med honungen. Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda till en jämn smet. Låt stå kallt tills massan kan rullas till kulor.
2. Sätt ugnen på 175°.
3. Rulla små kulor, cirka 20 stycken. Obs! Lägg dem mycket glest på plåten, annars flyter de ihop. Grädda cirka 10 minuter tills de fått fin ljusbrun färg.
4. Finhacka chokladen. Koka upp vispgrädden. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna och ställ sedan i kyl. Om du ska spritsa är det bra att lägga ner tryffeln i spritspåsen innan den stelnar. Hit kan förberedas.
5. Spritsa en ring eller bred försiktigt tryffel på 6 flarn. Lägg på ytterligare ett flarn och mer tryffel. Avsluta med ett flarn och sikta över florsocker och garnera med hallon och citronmeliss.

Laga hela Mauds nyårsmeny!

Lyxsnittar på enklaste vis: Mauds löjromscrostini

Gilla Matmagasinet på Facebook

Smörstekta pilgrimsmusslor med spröda skinksegel

Rosastekt hjortfilé med potatisterrin och ljuvlig madeirasås

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar