Annons

Annons

Krämig vit chokladmousse med citrustopping

Desserten med de underbara komponenterna krisp, krämighet och syra. Dessutom kan du förbereda den helt och hållet – det enda du behöver göra precis innan du serverar är att garnera!

Recept: All over press

Recept och foto: All over press

Vit chokladmousse med syltade citrusskal

G L
6 portioner
Tid: 25 minuter + 5 timmar i kyl

150 g vit choklad L
3 dl vispgrädde  L
2 ägg
6 digestivekex G L
6 pepparkakor G L
12 färska myntablad

Annons

Syltade citrusskal
2 ekologiska citroner
2 ekologiska limer
1 dl rårörsocker strö

Gör så här
1. Hacka den vita chokladen grovt. Koka upp grädden i en gryta, ta den från värmen och låt chokladen smälta i grädden under omrörning. Låt blandningen bli helt kall i kylskåpet, minst  2 timmar.
2. Vispa försiktigt den kalla chokladblandningen till krämig konsistens.
3. Vispa med elvisp äggen i en annan skål tills de är skummiga. Vänd försiktigt samman gräddblandningen med äggmassan till en jämn chokladblandning med sked eller degskrapa.
4. Krossa kexen och pepparkakorna i mortel eller i en plastpåse till smulor. Fördela smulorna i glas eller portionsformar. Fördela chokladmoussen ovan­på smulorna. Täck formarna med plast- film och kyl minst 3 timmar.
5. Syltade citrusskal: Strimla citron- och limeskalen, helst med ett zestjärn. Du kan också skala av det yttersta med potatisskalare och sedan skära i fina strimlor. Koka upp citrusskalen i vatten och häll av vattnet. Lägg sedan citrusskalen i en kastrull tillsammans med socker och 2 dl vatten. Låt det småkoka tills det har en sirapsliknande konsistens. Hit kan förberedas.
6. Garnera chokladmoussen med citrusskal och späda myntablad.

Kombinera chokladmoussen med det här för en god meny:

Lyxiga blinier med laxrom

Gilla Matmagasinet på Facebook

Lammstek med karljohanspotatis

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar