Annons

Annons

Kräftsallad med mango

Kräftstjärtar, avokado och mango är en ovanligt god kombination och väldigt fräscht.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Kräftsallad med mango

GL
6–8 portioner som förrätt eller bufférätt
Tid: 15 minuter

1 stor burk kräftstjärtar, ca 385 g
2 mangor
2 avokador
2 salladslökar
1 röd paprika

Dressing
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk pressad lime
2 msk olivolja
½ tsk salt
½ dl grovhackad koriander

Annons

Garnering
korianderblad

Gör så här
1. Häll av spadet och låt kräftstjärtarna rinna av.
2. Dressing: Ta bort innerväggar och kärnor från pepparfrukten om du inte vill ha det så starkt. Finhacka den och blanda med resten av ingredienserna.
3. Dela, skala och tärna mango och avokado i ganska små tärningar. Skiva salladslöken och tärna paprikan.
4. Blanda alltsammans försiktigt med dressingen. Smaka av om det behövs mer salt. Kräftstjärtarna kan vara olika salta. Lägg upp i glas och garnera med korianderblad.

Fler fräscha förrätter

Sallad med sensommarsmaker

Gilla Matmagasinet på Facebook

Rödbetscarpaccio med getost

Ceasarsallad i miniformat

 

Save

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar