Annons

Annons

Kräftor i vår godaste kräftlag

Här är receptet på en mycket god lag, såväl till egenkokta kräftor som till köpta. Du behöver inte dubbla receptet för dubbla mängden kräftor – huvudsaken är att kräftorna är helt täckta av lagen.

Recept: Tor Janson Foto: Annika Broman

Recept: Tor Janson
Foto: Annika Broman

Kräftor i gott spad

G L
till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräft0r)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt

Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl G

1 1/2 dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill

Annons

Garnering
4–5 dillkronor

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på ett lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4. Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fint fat. Garnera med dillkronorna.

I vår shop: Mannerström-gryta – perfekt för att koka kräftor!

Läs mer och beställ här 

Den snygga ovala grytan i pressgjuten aluminium väger i princip ingenting och är helt perfekt för att koka kräftor! Mannerström är en garant för kvalitet och grytan blir en favorit i köket under många år framöver.
Grytan passar alla spisar och går även bra att ha i ugnen upp till 240 grader.

Läs mer och beställ här 

Fler recept till kräftskivan:

Frasig västerbottenspaj med filodeg

Krämig örtsås och majonnäs med mango chutney

Kuvertbröd fyllda med smör och valnötter

Sallad med fikonvinägerdressing

Fruktig yoghurt med apelsinsås

 

(46)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar