Annons

Annons

Piffa köttbullarna med parmesanost

Riv parmesanost i köttfärsen och laga riktigt goda köttbullar till middag – de här steker du dessutom enkelt i ugnen!

Foto: Jakob Helbig

Örtiga köttbullar med parmesan

G L

40 stycken
Tid: 25 minuter + 20 minuter i ugn

800 g blandfärs
1½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
1 kruka basilika eller persilja, finhackad
2 dl finriven parmesanost
2 ägg
2 tsk kinesisk soja

Annons

Gör så här
1.Sätt ugnen på 250°.
2.Blanda färs, salt, peppar, citronskal, basilika, parmesanost och ägg.
3.Rulla bollar något större än vanliga köttbullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter. Pensla efter halva tiden med soja för att få fin färg.
4.Servera dem ljumma eller kalla.

Till köttbullarna är det gott att servera:

Spenatsallad med rött ris

Krossad potatissallad med sting

Bön- och nötsallad med apelsindressing

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar