Annons

Annons

Kolacheesecake med muscovado

Med muscovadosocker får kolacheesecaken en vuxen smak, trots att det är barnsligt gott!

Foto och recept: Maria Dahlin

Kolacheesecake

G L

10–12 bitar
Tid: 40 minuter + 6 timmar i kyl  

12 digestivekex G L
50 g smör
4 gelatinblad
3 msk vatten
2½ dl crème fraiche L
2 dl ljust muscovadosocker
liten nypa havssalt
2 tsk vaniljsocker
400 g philadelphiaost L

Annons

Garnering
25 g stora kokosflagor
florsocker

Gör så här
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ i kylen.
2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur. Koka upp vattnet och häll över gelatinbladen. Rör om tills de har lösts upp.
3. Häll crème fraiche i en liten kastrull med muscovadosockret och en nypa havssalt. Värm försiktigt under omrörning tills sockret har löst upp sig, 5–10 minuter.
4. Rör ner gelatin och vaniljsocker i crème fraiche-blandningen. Tillsätt philadelphiaosten och vispa samman till en slät massa.
5. Häll blandningen över digestivebottnen. Täck med plastfilm och låt stå kallt över natten.
6. Kör en kniv runt sidorna av springformen, lossa därefter formen och ta bort den. Toppa med kokosflingor och sikta över ett tunt lager florsocker.

Fler recept med kola:

Banoffeepaj

Banoffee muffins

Kolatårta

Karamellpopcorn

Knäckäpplen

Kolacheesecake

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar