Annons

Annons

Kokosplättar med flädersirap

Flädersirap är ett ljuvligt tillbehör till både glass, frukt och andra somriga desserter.

Kokosplättar med flädersirap

Allra godast att servera nygräddade. Bild: Ralph Månsson

Kokosplättar med flädersirap

12 plättar
Tid: 40 minuter

Plättar
2 ägg
1 dl vispgrädde
¾ dl kokosmjölk
¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 msk smält smör
1½ dl mjölk
smör till stekning

Flädersirap
3 dl outspädd flädersaft

Ostkräm
125 g mascarponeost
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver

Gör så här
1. Flädersirap: Koka den koncen – t rerade saften i 15–20 minuter utan lock på medelvärme, eller tills den reducerats till hälften och blivit svagt bärnstens färgad. Ställ åt sidan att kallna.
2. Vispa äggen fluffiga.
3. Vispa grädden till plättarna i en separat bunke.
4. Vänd ner kokosmjölk, vetemjöl, bakpulver, socker och det smälta smöret i grädden tillsammans med mjölken. Tillsätt sist äggvispet och rör smeten slät.
4. Grädda plättarna i en väl smord plättlagg.
5. Ostkräm: Lägg mascarponen i en liten skål. Tillsätt grädden och vaniljsockret eller vaniljpulvret och rör till en slät kräm.
6. Servera plättarna nygräddade tillsammans med ostkrämen och ringla över flädersirapen.

Flädersirapen är också trevlig att blanda i drinkar. Den är hållbar upp till en månad om du förvarar den mörkt och kallt.

Recept: Irene Ingelmark

Annons

Missa inte: Flädermuffins med frisk glasyr

Flädermuffins med frisk glasyr

(9)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar