Annons

Annons

Koka musslorna i ingefärsöl!

Musslor har kort tillagningstid och går snabbt att tillreda. Därför är de goda skaldjuren perfekta till såväl vardag som fest!

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Musslor med ingefärsöl, lök och morötter

L
4 portioner
Tid: 25 minuter

2 kg färska blåmusslor med skal
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
6 timjanskvistar
6 små morötter
1 bunt salladslök
2 flaskor ingefärsöl à 33 cl, t ex Crabbie’s
3 dl grönsaksbuljong L

Annons

Tillbehör
gott bröd L
olivolja
salt och nymald svartpeppar

Garnering
ängssyra eller annan färsk krydda

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Skrubba musslorna under rinnande vatten och ta bort eventuell smuts som har fastnat. Kasta de musslor som är sönder eller inte vill stänga sig när du knackar dem mot bordskanten. Torka musslorna i en handduk.
2. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Skaka musslorna i olja i en stor gryta med vitlök och timjan på ganska hög värme. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Skala löken och skär den i skivor. Höj värmen på spisen. Lägg morötter och lök i grytan och tillsätt ingefärsöl och varm buljong. Lägg på ett lock och koka häftigt 3–5 minuter tills musslorna öppnar sig. Skaka grytan då och då under tiden.
3. Servering: Ta upp musslorna med en hålslev (kasta dem som inte har öppnat sig under tillagningen) och fördela i skålar med lite av vätskan och grönsakerna. Dekorera med ängssyran och servera med bröd, olivolja, salt och peppar.

Du gillar säkert också:

Koka musslorna i thailändska smaker

Starta festen med musslor och läcker BBQ-dipp

Helglyxig skaldjurspasta

Räksoppa med pilgrims- och räkspett

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar