Annons

Annons

Knäckebröd med frön

Du kan visserligen köpa dem dyrt i affären, men det är mycket godare att göra fröknäcke själv.

Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Knäckebröd med frön

L
Valfritt antal bitar

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk farinsocker
1½ tsk salt
8 dl grovt rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
¾ dl linfrön
¾ dl sesamfrön
¾ dl solroskärnor
¾ dl hirsflingor

Annons

Gör så här
1. Lös upp jästen i ljummet vatten i en skål. Tillsätt farinsocker, salt, grovt rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
3. Dela upp i tre delar. Kavla ut varje del med rågmjöl så att den inte fastnar i underlaget.
4. När degen är ca 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på fröna. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i bitar. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Fler knapriga favoriter:
Ostknäcke med flingsalt
Vallmoknäcke
Glutenfritt hälsoknäcke
Kumminknäcke

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar