Annons

Annons

Kantarellpytt med gratinerad fläskfilé

Bjud på en gräddig och lite mäktigare pytt med fyllig smak – perfekt efter en dag i svampskogen!

Recept: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Kantarellpytt med gratinerad fläskfilé

G L
4 portioner
Tid: 50 minuter

300 g morötter
150 g palsternacka
500 g potatis
2 msk olivolja
2 msk plockade örter, t ex timjan
salt och peppar
500 g fläskfilé
smör till stekning L
⅔ dl soltorkade marinerade tomater
75 g gorgonzola L
2 dl vispgrädde L
6–7 dl kantareller, rensade
2 msk smör L
basilikablad

Annons

Tillbehör
4 råa äggulor i sina skal

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Tärna rotfrukter och potatis. Blanda med olja och örter på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
2. Skiva fläskfilén och stek i smör cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg skivorna på ett fat, lägg tomaterna ovanpå och toppa med osten. Ringla över grädden blandad med skyn från köttet. Gratinera köttet mitt i ugnen 8–10 minuter.
3. Stek svampen knaprig i smöret cirka 10 minuter. Salta och peppra. Blanda svampen med de rostade rotfrukterna och se till att allt hålls varmt.
4. Garnera köttet med basilikablad och servera pytten med äggulorna till.

Mer goda pyttrecept hittar du här:

Pastapytt med persiljeströssel

Kasslerpytt med fruktig salsa

Gräddig pyttentré med vaktelägg

Klassisk korvpytt med syrlig sallad

 

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar